Salt smörkola

30 Nov

Här kommer receptet på kolorna som vi hade med på adventsfikat.
De är riktigt goda och det enda som är lite klurigt är förstås koktiden. Jag gjorde mina ganska hårda, eftersom jag absolut inte ville att de skulle vara kletiga, så jag kokade i cirka 30 minuter.
Grundreceptet kommer från Leila Lindholm.

kola-webb

En väldans massa små paket med salt smörkola.

Salt smörkola

Cirka 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Salt efter tycke och smakGör så här:
• Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
•Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap, salt och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
• Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig.
• Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. (Strö eventuellt lite flingsalt över kolan innan den stelnar.)
• Klipp i bitar.
• Sitt framför tv:n en kväll och packa in alla kolor i smörpapper eller bakplåtspapper och rött snöre.

kola2-webb

Kolassalt goda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Ekologiska familjen

om att leva ekologiskt och göra miljömedvetna val i vardagen

Berget

Byggnadsvård, renovering, trädgård

Nygammalt

En blogg om hållbar inredning

Yet another blah-blah-blahg

Nothing's like a Tiny Person

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Tjejen med choklad i

Tala är silver, äta choklad är guld.

Benaresbloggen

mitt liv i den heliga staden

%d bloggare gillar detta: